piatok 21. marca 2014


°°°
Moelleux au chocolat.
.francúzska čokoládová torta.





.s láskou pre Jo.  

°°°°


200g tmavej čokolády, 200g kryštál. cukru, 200g masla, 5 vajíčok, 3 lyžice múky
Glazúra: 150g tmavej čokolády, 6 lyžíc smotany na šľahanie.
Čokoládu s maslom rozpustíme nad vodnou lázňou a necháme vychladnúť. Keď je vlažná, primiešame ju k žĺtkom vymiešaných s cukrom, pridáme múku a sneh z bielkov.
Pečieme vo forme na 170 stupňov asi 40-50minút. 
Navrch dáme glazúru z tmavej čokolády. Tú rozpustíme nad vodnou lázňou a pridáme do nej šlahačku. 


°°°°

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára